Krediet verkrijgen zonder betalingsbewijs

Je kunt in België krediet krijgen zonder enig bewijs. Dit betekent dat u de bank geen facturen hoeft voor te leggen om te bewijzen waarvoor u het geld heeft gebruikt. Maar u moet natuurlijk wel een bewijs van inkomen laten zien om het te verkrijgen. Dit is hoe dit type lening werkt.

Wat kan het doel zijn van niet-verplicht krediet

Niet-vastgoedkrediet kan worden gebruikt voor allerlei uitgaven: vakanties, onderwijs, bruiloften, auto’s, woningverbetering, enz. Aangezien u uw bank geen bewijsstukken hoeft te verstrekken, kunt u het toepassen op elke uitgave die u wilt.

Uw bankier kan u vragen waarvoor u het wilt gebruiken, maar hij zal niet verlangen dat u bewijst waar het geld naartoe gaat.

Krediet verkrijgen zonder betalingsbewijs

Wie moet een krediet zonder rekening aanvragen

Als u niet hoeft te bewijzen waar het geld naartoe gaat, moet u de bankier bewijzen dat u in staat bent het geld terug te betalen. Om te controleren of u niet te veel schulden heeft en of u voldoende inkomsten heeft om uw uitgaven te dekken, zal de bankier u vragen om een lijst met bewijsstukken:

  • identiteitspapieren
  • loonstroken van de laatste drie maanden
  • laatste belastingaangifte
  • bewijs van adres;

 

U moet een echt leenformulier invullen en uw vaste lasten en uw lopende leningen opgeven. Om gemakkelijk een krediet zonder bon te verkrijgen, verdient het de voorkeur een stabiele baan of een solide bedrijf te hebben dat u een regelmatig inkomen biedt, zo weinig mogelijk uitstaande kredieten te hebben en een goed financieel gedrag te hebben. Als u bijvoorbeeld een eerder kredietverleden heeft, zal het moeilijker zijn.

Wat zijn de beste voorwaarden voor het verkrijgen van een niet-verplichte lening?

Om de beste voorwaarden te vinden voor het verkrijgen van een niet-verplichte persoonlijke lening, moet u de criteria vergelijken, die per financiële instelling verschillen. De lening kan beginnen vanaf 1.000 euro. De aflossingsperiode kan gewoonlijk tot 120 maanden bedragen.

U moet het totale bedrag berekenen dat uw lening u zal kosten. Hoe langer het duurt, hoe meer het u kost, ook al is de maandelijkse betaling lager. U kiest op basis van uw persoonlijke situatie en uw financiële draagkracht.

Het belang van het JKP – jaarlijks kostenpercentage

Het JKP wordt uitgedrukt in een jaarlijks percentage van het totale kredietbedrag. Het is representatief voor het bedrag dat u naast het daadwerkelijk geleende bedrag moet betalen. Het JKP telt de aan de lening verbonden kosten op – administratiekosten, verzekeringskosten, nominale rente, enz. – en is de beste indicator om kredietaanbiedingen te vergelijken. – Het is de beste indicator voor het vergelijken van aanbiedingen van verschillende kredietinstellingen.

Andere vergelijkingscriteria

De andere vergelijkingscriteria die een rol spelen bij een niet-verplichte lening zijn

  • het bedrag van de aanvraagkosten;
  • het jaarlijks effectief verzekeringspercentage (AEIR);
  • de vergoedingen voor vervroegde aflossing (IRA): als u een instroom van geld hebt waarmee u uw lening kunt afbetalen, moet u een aantal vergoedingen betalen.
Deze pagina in het Frans: