Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
2500€ 30000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
14 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 10000 op 48 maanden.
Ik bespaar tot 1.200,48 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 15/06/2024.
KBC Bank Persoonlijke lening
8,25%
€ 243,91
€ 1.707,68
Mozzeno Persoonlijke lening
8,29%
€ 244,08
€ 1.715,84
Cofidis Persoonlijke lening
validatie in 12u
9,49%
€ 249,32
€ 1.967,36
BeoBank Persoonlijke lening
13,00%
€ 264,73
€ 2.707,04
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Persoonlijke lening simulatie, de complete gids

Het doorlopen van een simulatie van een persoonlijke lening is een goede oefening voor wie overweegt een lening zonder verantwoording aan te gaan.

Waarom is het belangrijk om een simulatie van een persoonlijke lening te maken?

Vergelijken betekent besparen. Het afsluiten van een persoonlijke lening is geen peulenschil, ook al gaat het om het lenen van een klein bedrag.

Weet u welk type lening u moet afsluiten en onder welke voorwaarden? Welk soort organisatie zal voor u het voordeligst zijn? Hebt u de rentevoet, het JKP of de boetes in geval van vervroegde aflossing vergeleken?

Daarom is het belangrijk om een simulatie voor een persoonlijke leningen uit te voeren. Onze simulatietool zal u vertellen hoeveel u kunt lenen, maar ook de looptijd van de lening, de voorwaarden van de lening en de kosten van de lening.

Bovendien kunt u met onze simulator voor persoonlijke leningen beter begrijpen hoe een lening werkt, wat er allemaal bij komt kijken en wat wel of niet geschikt is voor uw situatie en behoeften.

Afhankelijk van de reden waarom u een lening op afbetaling wenst af te sluiten, zal het krediet immers niet hetzelfde zijn. Wil u lenen voor uw vrije tijd? Heeft u contant geld nodig voor een onverwachte aankoop? Moet u een kastekort aanvullen?

Elke situatie is anders en onze simulatie voor een persoonlijke lening toont u de verschillende mogelijkheden die op de markt aanwezig zijn. U hoeft dus geen tientallen verschillende websites te raadplegen. Het volstaat simpelweg om hier de vergelijking uit te voeren.

Wanneer moet ik een simulatie voor persoonlijke lening doen?

Zo snel mogelijk! Idealiter doet u een simulatie van een persoonlijke lening zodra u zicht hebt op het te lenen bedrag, de terugbetalingstermijn en de verschillende toegepaste rentevoeten. Door tijdgebrek of gebrek aan informatie sluiten kredietnemers maar al te vaak een lening af bij hun bank. Maar dat is nu net niet altijd het meest voordelige aanbod.

Persoonlijke Leningen Vergelijken

Is de simulatie voor een persoonlijke lening wettelijk toegestaan?

Niet alleen is het toegestaan, maar we kunnen zelfs zeggen dat de wet kredietnemers aanmoedigt om hun krediet te simuleren!

De Europese wetgeving schrijft voor dat kredietaanbieders een document moeten verstrekken waarin de lening wordt beschreven. Het vat samen:

  • de voornaamste kenmerken van het contract;
  • het bedrag en de kosten van het krediet;
  • het jaarlijks kostenpercentage of JKP;
  • het aantal, de frequentie en het bedrag van al uw betalingen
    de belangrijke juridische aspecten.

Met dit document kunt u de verschillende leningen vergelijken en de lening afsluiten die het beste bij u past.

Aarzel niet om een beroep te doen op een kredietmakelaar, hij zal u begeleiden in de simulatie van persoonlijke lening en zal u informeren over de te volgen stappen.

Kan een persoonlijke lening simulatie de kosten van mijn lening berekenen?

Dit is inderdaad één van haar primaire doelstellingen. Afhankelijk van de gegevens die u invoert, krijgt u een overzicht van geschikte aanbiedingen voor een lening op afbetaling; daarbij geeft een simulatie van een persoonlijke lening u een overzicht van de kosten van een lening op afbetaling. Want ja, een lening brengt kosten met zich mee en dat kan immer zeer duur zijn! Vergelijk dus voordat u kiest!

De lening-simulator geeft me teveel keuzes; ik ben verloren!

Maak u geen zorgen, dat is perfect normaal. U bent immers geen specialist op dit gebied. Het is net de taak van onze simulatietool of kredietvergelijker om u te begeleiden naar de meest geschikte financieringsoplossing voor uw project en uw kredietnemersprofiel. Er bestaan inderdaad verschillende soorten leningen op afbetaling, die alle verschillen wat betreft uitvoering, looptijden, geleende bedragen en gemaakte kosten.

Wat is het JKP berekend door een lening simulator?

Het jaarlijks kostenpercentage of JKP is een essentiële variabele waarmee een simulatie van een persoonlijke lening noodzakelijkerwijs rekening zal houden.

Wikifin definieert het als volgt: “De totale kosten van een krediet of lening worden uitgedrukt in een percentage dat kan worden vergeleken met een rentevoet op jaarbasis. Dit is het jaarlijks kostenpercentage of JKP. Er wordt niet alleen rekening gehouden met de rente die u moet betalen, maar ook met andere kosten van het krediet, zoals administratiekosten. De kredietgever mag geen kosten aanrekenen die niet in het JKP zijn opgenomen.”

Let wel, het JKP omvat niet de kosten van wanbetaling, de vervangingsvergoeding of de kosten van de schuldsaldoverzekering.

Welke stappen moet ik volgen om een simulatie te maken voor een persoonlijke lening?

Volg een paar regels om een effectieve en relevante kredietsimulatie te maken. Verplaats u in de werkelijke omstandigheden van een inschrijving op een krediet zonder verantwoording of rechtvaardiging: het is dus noodzakelijk zo precies en transparant mogelijk te zijn!

Eerst en vooral moet u het type lening aangeven dat u wenst af te sluiten, alsook het bedrag dat u wenst te lenen. Op dezelfde manier moet u voor elke simulatie van een persoonlijke lening de duur van de lening, de gewenste rentevoet, enz. aangeven. Vervolgens komen de meer persoonlijke gegevens: uw leeftijd, uw beroepssituatie, uw inkomen, uw burgerlijke staat, en zelfs uw gezondheidstoestand.

Simulators bestaan online. Er gaat echter niets boven de steun van een makelaar in persoonlijke leningen die in staat zal zijn uw behoeften te identificeren.

Wat is de leencapaciteit berekend door een leningsimulator?

Met leencapaciteit wordt het bedrag bedoeld dat u volgens uw profiel kunt lenen. De leencapaciteit die de simulator van de persoonlijke lening u zal voorstellen, hangt af van uw schuldgraad. Weet dat de financiële organisaties het eens zijn over de hoogte van de schuldenlast. Ze stellen het vast op maximaal 33%. Boven deze drempel achten banken en kredietmaatschappijen het risico dat de kredietnemer neemt, te hoog. Zij kon niet uitgaan van haar dagelijks leven, a fortiori van de goede terugbetaling van de persoonlijke lening. Let wel, de schuldquote kan hoger zijn dan 33% indien de kredietnemer hogere inkomsten heeft; anderzijds kan een kredietnemer met een bescheiden en/of onregelmatig inkomen gedwongen zijn een schuldquote van minder dan 33% te aanvaarden.

Om uw schuldgraad te berekenen, zal een simulatie van een persoonlijke lening gebaseerd zijn op verschillende gegevens die u zult moeten invullen: nettolonen, beroepsinkomsten naast uw inkomen (bijvoorbeeld huuropbrengsten), commissielonen en regelmatige bonussen, alsook pensioenen, toelagen en uw eventuele inkomen uit vermogen.

Deze pagina in het Frans: