Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
2500€ 30000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
14 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 5000 op 36 maanden.
Ik bespaar tot 697,68 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 13/04/2024.
BeoBank Lening op afbetaling Confort
7,90%
€ 155,82
€ 609,52
KBC Bank Persoonlijke lening
8,25%
€ 156,57
€ 636,52
Mozzeno Persoonlijke lening
8,79%
€ 157,73
€ 678,28
BeoBank Persoonlijke lening
13,00%
€ 166,75
€ 1.003,00
Cofidis Persoonlijke lening
validatie in 12u
14,89%
€ 170,79
€ 1.148,44
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Persoonlijke leningen vergelijken: alles wat u moet weten!

Wilt u een persoonlijke lening afsluiten? Heeft u een vergelijking gemaakt van de verschillende mogelijke aanbiedingen? Het is immers mogelijk dat u bij uw huidige bank niet de meest voordelige lening op afbetaling kunt afsluiten!

Persoonlijke lening, een eenvoudige, snelle en toegankelijke lening

De persoonlijke lening, of lening op afbetaling, verschilt van de traditionele leningen in die zin dat het een lening is zonder rechtvaardiging. Dit betekent dat u tegenover de kredietgever de bestemming van het geleende bedrag niet hoeft te verantwoorden. Zo kan het kapitaal worden gebruikt voor de financiering van de aankoop van meubelen, huishoudelijke apparaten, alsook vrijetijds- of vakantieprojecten. Het kan u ook helpen om een tijdelijk tekort aan liquide middelen aan te vullen. En u bent vrij om het toegekende krediet geheel of gedeeltelijk te gebruiken, zodat u een bepaald bedrag opzij kunt houden voor onvoorziene omstandigheden.

Persoonlijke leningen vergelijken: waarom is het zo belangrijk?

Dit type krediet is flexibeler dan een toegewezen persoonlijke lening, maar u moet er rekening mee houden dat de rente meestal hoger is. Dit tarief is echter afhankelijk van de kredietinstelling: daarom is het belangrijk de verschillende persoonlijke leningen te vergelijken om het voordeligste tarief te vinden! Bovendien zijn er zodanig veel aanbiedingen op de markt dat het moeilijk kan zijn uw weg te vinden.

Wat zijn de vereisten voor het vergelijken van leningen op afbetaling?

Iedereen die een persoonlijke lening wil afsluiten, kan een vergelijking maken van dit soort krediet. Een paar details volstaan. U moet bewijzen dat u een Belgische of Luxemburgse inwoner bent, dat u meerderjarig bent en dat u niet ingeschreven bent in de Centrale voor Kredieten van de Nationale Bank van België (NBB). U moet ook enkele garanties van solvabiliteit kunnen voorleggen: salarisstroken, bewijs van huurinkomsten, pensioenbewijs, enz. Ook het al dan niet hebben van andere uitstaande leningen is een bepalende factor.

Het kan ook zijn dat u gevraagd wordt uw leeftijd, burgerlijke staat en aantal kinderen ten laste aan te geven.

Wat zijn de criteria voor de keuze van een persoonlijke lening?

Bent u op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening? Ga niet in op het eerste aanbod dat voorbij komt, ook al lijkt het zeer aantrekkelijk: het venijn zit hem immers vaak in de details.

Hier volgen de belangrijkste aandachtspunten: het bedrag van de periodieke aflossingen, de looptijd (wetende dat de looptijd afhangt van het geleende bedrag), de kosten in verband met eventuele wanbetaling, de verzekeringskosten, de bijkomende diensten, het bedrag van de vervangingsvergoeding (dit is een vergoeding die moet worden betaald in geval van vervroegde aflossing van een lening) of de kosten in verband met te late of niet-afgeloste betalingen.

Bijgevolg, is het in het algemeen belangrijk om alle opties van een persoonlijke lening te vergelijken alvorens een offerte aan te nemen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Zijn er boetes voor vervroegde aflossing of voor het terugkopen van het krediet?

  • Is het mogelijk om de maandelijkse aflossingen aan te passen tijdens de looptijd van de lening?

  • Is het mogelijk om de betaling van één of meer termijnen op te schorten? Zo ja, zijn er kosten?

  • Hoe goed is de kwaliteit van de klantenservice? Sommigen kiezen voor 100% online, terwijl anderen een toegewijde contactpersoon aanbieden.

Al deze factoren kunnen een impact hebben op uw budget en nog meer op uw dagelijks leven. Denk er dus aan al deze parameters zorgvuldig te vergelijken wanneer u uw persoonlijke lening kiest!

Persoonlijke lening vergelijken

Vergelijk het “Jaarlijks Kosten Percentage” (JKP) en bespaar geld

Het aangaan van een persoonlijke lening is niet gratis, zoals Wikifin, het programma voor financiële vorming van de FSMA, ons eraan herinnert! Het brengt veel kosten met zich mee die moeten worden terugbetaald boven het geleende bedrag. Al deze kosten zijn opgenomen in het jaarlijks kostenpercentage (JKP), dat de totale kosten van het krediet voor de consument weergeeft. Het wordt uitgedrukt als een jaarlijks percentage van het totale kredietbedrag.

Het is het bedrag dat de lener zal moeten betalen bovenop het werkelijk geleende bedrag. Het komt dus overeen met de totale kosten van uw krediet, bovenop het bedrag dat u hebt geleend. Als het per bank verschilt, mag het JKP niet hoger zijn dan het bij wet vastgestelde toepasselijke maximale rente. Aangezien het bovendien een essentieel element van de persoonlijke lening is, heeft de wetgever de financiële instellingen de verplichting opgelegd het JKP te vermelden in hun reclame, in hun voorafgaande aanbiedingen van persoonlijke kredieten en in de overeenkomsten betreffende leningen op afbetaling. Een wettelijke verplichting die het mogelijk maakt de consumenten beter te beschermen én te vergelijken.

Het JKP is belangrijker voor een niet-toegewezen krediet dan voor een toegewezen krediet. Wanneer u het doel van het geleende kapitaal kent, biedt dit een extra garantie. De bank kan het uiteindelijk verpanden in geval van wanbetaling, zoals bijvoorbeeld een hypothecair krediet.

Dit percentage wordt als volgt berekend:

[(totaal af te lossen bedrag – bedrag van de lening)/bedrag van de lening] x totaal aantal maandelijkse betalingen.

Deze berekening is identiek ongeacht de kredietgever en deze vergelijking is vastgesteld door het Europees Parlement. U vindt de formule en een rekenmachine om de maandelijkse betalingen en interesten te berekenen op de website geldbank.be.

Hoe kan ik persoonlijke leningen vergelijken?

Aarzel niet om online kredietvergelijkers te gebruiken. De simulatietools van persoonlijke leningen brengen de aanbiedingen van de markt samen en leiden u in enkele muisklikken naar een selectie van persoonlijke leningen in België die aan uw budget en uw verwachtingen zullen beantwoorden. Sommige geven zelfs een gedetailleerde beschrijving van elke lening op afbetaling en vergelijken bedragen, voorwaarden en JKP’s. U moet ook overwegen om met uw bank te concurreren. Bekijk de interessantste kredietvoorstellen, vergelijk ze met die van uw bank en onderhandel: er kan u een aangename verrassing te wachten staan!

Persoonlijke leningen vergelijken