Een persoonlijke lening voor de verkoop

Velen van u financieren hun aankopen met consumentenkrediet. 

Ontdek in dit artikel de voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening voor de verkoop. 

persoonlijke lening voor de verkoop

Geschikte kredietaanbiedingen om uw saldi in termijnen te betalen 

Om uw koopkracht te beschermen is het financieren van persoonlijke aankopen met een consumentenkrediet gemeengoed geworden. In het dagelijks leven en vooral tijdens de uitverkoop, of het nu gaat om kleding, multimedia-apparatuur of huishoudelijke apparaten, kan uw mandje snel oplopen tot enkele honderden euro’s en dus een financiering nodig hebben. Er zijn drie soorten krediet die bijzonder geschikt zijn voor dit soort uitgaven: persoonlijke leningen, doorlopend krediet en afbetalingen. 

Een persoonlijke lening aangaan om saldi af te betalen 

U kunt een persoonlijke lening aanvragen bij de kredietorganisatie van uw keuze om uw aankopen tijdens de solden te financieren. Dit type lening is beschikbaar vanaf 100 euro via een minikrediet en kan binnen enkele dagen worden vrijgegeven, waardoor het ideaal is voor dit soort uitgaven. Aangezien de persoonlijke lening een consumentenkrediet is waarvoor u het gebruik van het geleende kapitaal niet hoeft te verantwoorden, bent u bovendien vrij om het te gebruiken zoals u wilt.   

Profiteer van de beste voorwaarden voor uw persoonlijke lening dankzij onze online simulatietool

Doorlopend krediet voor het maken van saldi

Doorlopend krediet, ook bekend als geldreserve, is een financieringsoplossing die door veel huishoudens wordt gebruikt. Met dit krediet kunt u profiteren van een bepaald maximumbedrag dat vooraf met uw kredietgever is vastgesteld en dat u vervolgens naar behoefte kunt gebruiken. Het geleende geld staat volledig tot uw beschikking en u bent vrij om het zonder enige rechtvaardiging te gebruiken. Zodra u een bedrag terugbetaalt, komt het zonder verdere stappen weer beschikbaar voor een nieuwe lening. Met dit type lening kunt u dus onvoorziene omstandigheden het hoofd bieden of uw aankopen tijdens de verkoop financieren. 

Fractionele betalingen: het aanbod van de handelaar 

De oplossing van gesplitste betaling is een aanbod dat steeds vaker voorkomt bij detailhandelaren. Tijdens de soldenperiodes is het dus een interessante betalingsmethode om het verschuldigde bedrag in verschillende termijnen te betalen en zo de gevolgen van een uitgave voor uw maandelijkse budget te beperken. In de meeste gevallen wordt het totale verschuldigde bedrag verdeeld in 3 of 4 maandelijkse termijnen die dan van uw rekening worden afgeschreven. Hoewel gesplitste betalingen soms gratis zijn, gaat elke maandelijkse betaling meestal gepaard met bankrente.  

Het belang van waakzaamheid

Dwangmatig winkelen komt vaak voor tijdens de uitverkoop. Dit geldt des te meer wanneer de uitgaven op krediet kunnen worden betaald. Het is dus raadzaam om voorzichtig om te gaan met bankfinanciering om niet het risico te lopen dat uw schuld zo hoog oploopt dat u aan het eind van de maand in financiële moeilijkheden komt. 

Teveel persoonlijke leningen afgesloten om saldi aan te vullen: hoe voorkom je roodstand? 

Als u, ondanks de waarschuwingen, financiële problemen ondervindt als gevolg van het afsluiten van te veel persoonlijke leningen, is er een oplossing die u kan helpen uw situatie weer in evenwicht te brengen: kredietconsolidatie. Kredietconsolidatie is een operatie waarbij u een of meer van uw lopende leningen kunt combineren tot één lening, waarvan de maandelijkse betaling wordt verlaagd door de aflossingsperiode aan te passen. 

Deze pagina in het Frans: