Persoonlijke leningen in Mechelen: maak de juiste keuze

Is het de moeite waard om een persoonlijke lening in Mechelen af te sluiten? Welke stappen moet u ondernemen? Hieronder leest u wat u in gedachten moet houden alvorens een persoonlijke lening af te sluiten.

GRATIS: De simulatie is volledig vrijblijvend.

Informeer dus en vergelijk…

Persoonlijke lening in Mechelen: wat moet u weten?

U financiert wat u wilt

De persoonlijke lening of lening op afbetaling, is een lening waarmee u geld kunt lenen zonder een bewijs van betaling te hoeven voorleggen. Het wordt ook wel een persoonlijke lening zonder bestemming genoemd. U hoeft dus het doel van de lening niet te bewijzen aan uw geldschieter. Voor dit type lening eisen de banken immers geen document waarin de bestemming van het geleende bedrag wordt toegelicht. In het geval van een standaard lening moet u daarentegen het gebruik van de lening verantwoorden door facturen of ramingen voor te leggen. Dit is met name het geval voor autoleningen of renovatieleningen. Dit type lening heeft namelijk een specifieke bestemming: het geleende bedrag wordt gestort op de rekening van de autodealer of het renovatiebedrijf. Daartegenover wordt het bedrag bij een lening zonder bestemming rechtstreeks op de bankrekening van de kredietnemer gestort, zelfs indien hij geen klant is bij de bank waar hij de persoonlijke lening in Mechelen heeft afgesloten.

Een krediet zonder verrassingen

Bij de persoonlijke lening staat alles van tevoren vast, de kredietvoorwaarden blijven gedurende de hele looptijd van het contract dezelfde. U kent de rentevoet, de looptijd, maar ook het totale bedrag en de vaste maandelijkse aflossingen. Deze informatie wordt verstrekt op het ogenblik van de ondertekening van de lening. Niet alle leningen zijn echter hetzelfde. Alvorens uw persoonlijke lening in Mechelen te kiezen, maakt u idealiter een kredietvergelijking van de diverse aanbiedingen, om zo de voordeligste lening te vinden.

Persoonlijke Lening Mechelen

De beste aanbiedingen voor persoonlijke leningen in Mechelen *

*Vergelijking gemaakt op een lening van 1500€ over een periode van 12 maanden in Mechelen.

Hoeveel kan ik lenen met een persoonlijke lening?

Het bedrag van een persoonlijke lening in Mechelen hangt, net als het bedrag van een lening op afbetaling in België, af van twee criteria. Uw behoeften en uw leencapaciteit.

Met de lening op afbetaling kunt u een bedrag lenen dat aan alle verwachtingen kan voldoen. De kleinste persoonlijke lening begint immers bij een paar honderd euro. Maar sommige bieden de mogelijkheid om tot bijna 100.000 euro te lenen. Dit is perfect voor de financiering van de aankoop van een computer, voor het betalen van achterstallige rekeningen of gewoon voor uw cashflow.

Het maximumbedrag dat u kunt lenen, hangt echter af van uw financiële profiel. De kredietverstrekkers zullen namelijk uw leencapaciteit berekenen om u een voorstel te doen dat is aangepast aan uw inkomen. Het is belangrijk te weten dat kredietverstrekkers een schuld van meer dan 33% van het inkomen niet aanvaarden. Houd er ten slotte rekening mee dat het geleende bedrag van invloed zal zijn op de aflossingsperiode.

Geleend bedragMaximale aflossingstermijn
500 euro tot 2 500 euro24 maanden
2 501 euro tot 3 700 euro30 maanden
3 701 euro tot 5 600 euro36 maanden
5 601 euro tot 7 500 euro42 maanden
7 501 euro tot 10 000 euro48 maanden
10 001 euro tot 15 000 euro60 maanden
15 001 euro tot 20 000 euro84 maanden
20 001 euro tot 37 000 euro120 maanden
meer dan 37 000 euro240 maanden

Om alles te weten te komen over de garanties die een geldschieter eist, verwijzen we u graag naar de website van wikifin.

Hoe kies je de beste persoonlijke lening in Mechelen?

Het aangaan van een lening is niets alledaags. Daarom is het belangrijk om een kredietsimulator voor persoonlijke leningen te gebruiken. Deze vergelijkingstool zal u vertellen hoeveel u kunt lenen, hoe lang u kunt lenen, de voorwaarden van de lening en de kosten van de lening. De simulatietool voor leningen op afbetaling zal u helpen begrijpen hoe een lening zonder bestemming werkt, wat ze inhoudt en wat wel of niet geschikt is voor uw situatie en behoeften. Op basis van de informatie die u verstrekt, krijgt u een overzicht van de meest geschikte aanbiedingen en kan u in alle rust uw keuze maken voor een persoonlijke lening in Mechelen.

Deze pagina in het Frans: